Mededeling 9 Maart

Coronavirus up-date

Nieuws afbeelding

Beste allen,

Zoals jullie wellicht ook hebben vernomen, heeft het RIVM op vrijdagavond 6 maart een verscherpt advies gegeven voor de inwoners van Noord-Brabant. Ook DDHC houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en van de GGD.

Wat is het advies van het RIVM?

In het kort komt het erop neer dat wanneer je last hebt van verkoudheid, hoesten of koorts het RIVM je adviseert om je sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk, sportclub of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Eén dag (24 uur) nadat de klachten over zijn, kan je weer het normale leven oppakken.

Wat doet DDHC?

De trainingen gaan voorlopig gewoon door! Voor alle kinderen en trainers, die geen klachten hebben van verkoudheid, hoesten of koorts.

Als een van de gezinsleden de genoemde klachten heeft, dan geldt hetzelfde advies: de gezinsleden die geen klachten hebben, kunnen gewoon komen sporten. Alleen als een van de gezinsleden besmet is met corona of in de testfase zit, dienen alle gezinsleden uit voorzorg thuis te blijven.

Het kan natuurlijk zijn dat een trainer afwezig is, omdat hij/zij de gemelde klachten heeft. Dan wordt de training van het betreffende team sowieso afgelast, we gaan géén teams combineren, de training zal dan gewoon niet doorgaan en we kunnen op dit moment ook geen vervanging garanderen. Zo mogelijk worden de spelers door ons tijdig daarvan op de hoogte gesteld.

We vinden het belangrijk om te vermelden dat het de TC van DDHC alle leden van DDHC de absolute vrijheid wil geven zelf te beslissen of zij in deze periode deel willen nemen aan de trainingen en/of wedstrijden. Dat geldt voor zowel de breedte- als de toplijn. Indien ouders zich niet senang voelen als hun kinderen nu deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden, dan moeten zij daarover zelf kunnen beslissen, zonder dat deze beslissing gevolgen heeft! Gezondheid gaat vóór alles!

Meer informatie over het advies van het RIVM vind je op de site van de Rijksoverheid, en kijk op https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Het RIVM-advies inzake Noord-Brabant vind je hier: https://www.rivm.nl/nieuws/covid-19-nieuwe-aanwijzing-voor-inwoners-noord-brabant

We zullen jullie zoveel en zo goed als mogelijk op de hoogte houden!

Met sportieve groet, 

TC DDHC