Wedstrijdverslag 16 April

Heren 1 boekt heroïsche overwinning op Waalwijk

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag stond het cruciale treffen tegen Waalwijk op het programma. Na de winterstop speelde DDHC tegen vrijwel de gehele top waar tot dusver geen punten behaald werden. Aangezien de concurrentie dit wel deed keek DDHC voorafgaand aan het treffen met Waalwijk tegen een gat van elf punten aan. Om het gat naar onder niet kleiner te laten worden en het gat naar boven niet groter restte er maar één opdracht; winnen.

DDHC moest het in de altijd spectaculaire thuiswedstrijd tegen Waalwijk stellen zonder de geblesseerde Tim Engels en Youp Leeuwenburgh. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 4-4 gelijkspel en het jaar ervoor werden de punten ook eerlijk verdeeld (3-3) Onder het genot van een lentezonnetje rolde de bal om 14:45 voor het eerst.

DDHC schoot uit de startblokken en controleerde de wedstrijd al snel. Er werd vroeg druk gezet, kansen werden gecreëerd, maar een doelpunt bleef uit. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg Berend Smit de bal voor het intikken waarna hij van achter werd neergelegd. De bal ging op de stip en één-op-één met de keeper faalde Hidde Trommelen niet, 1-0. Het was alweer even geleden dat DDHC op voorsprong wist de komen en de stand werd nog rianter toen Hidde Trommelen een strafcorner via de paal binnen schoot, 2-0. Het betekende tevens zijn 99e treffer in het shirt van DDHC.

Vlak na de 2-0 kreeg DDHC een domper te verwerken toen Tieze Müller na een overtreding geblesseerd het veld moest verlaten. Een aderlating, maar de ervaren Roel van Dortmont verving hem met verve. Na de 2-0 trakteerde Joris Kanters het publiek op een fraaie steekbal waarna Derk de Jong een strafcorner wist te versieren. Helaas werd deze kans niet benut.

De wedstrijd ontbrandde en er werd fysieker gespeeld. Uiteindelijk was het Swen Dirven die dit moest bekopen met een groene kaart. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft waardoor DDHC voor het eerst in vijf wedstrijden met een voorsprong de rust in ging.

Na de rust was het Waalwijk dat sterker uit de startblokken kwam, maar grote kansen werden niet gecreëerd. In het begin van de tweede helft kwam DDHC met tien man te staan na een gele kaart voor Berend Smit. Op dat moment werd Waalwijk sterker, maar hield de verdediging van DDHC stand. Ondanks de ondertal situatie wist DDHC de voorsprong bijna te vergroten toen Mark Baken er vandoor ging. Hij werd echter getorpedeerd door de keeper waarna zijn inzet de doellijn niet passeerde.

Eenmaal elf tegen elf was het Waalwijk dat DDHC ver terug drong. Uiteindelijk moest DDHC ook een tegendoelpunt incasseren in de omschakeling, 2-1. Een horror scenario leek zich te voltrekken toen DDHC de bal achterin niet weg kreeg en Waalwijk de 2-2 maakte. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer en wist doelman Ian Heijblom zich met een paar fraaie reddingen te onderscheiden.

DDHC kreeg voldoende kansen om het af te maken, maar in de laatste fase van de aanval was de ploeg onzorgvuldig. Zes minuten voor tijd moest DDHC definitief verder met tien man toen Berend Smit zijn tweede gele kaart kreeg en met rood kon vertrekken. Nog geen minuut later kwam ook Waalwijk met tien te staan toen de aanvoerder de bal in zijn handen pakte waar DDHC mocht uitnemen. Een thriller voltrok zich toen DDHC drie minuten voor tijd nog eenmaal ten aanval trok. Een fraaie pass van Guido van der Sluijs werd bij de tweede paal binnen gewerkt door aanvoerder Olivier Oort, 3-2. Met nog twee zenuwachtige minuten te gaan kreeg Waalwijk nog een strafcorner, waarbij het laatste fluitsignaal klonk. DDHC hield stand en bleef voor de derde keer op rij ongeslagen op eigen veld tegen Waalwijk.

De zege op Waalwijk geeft DDHC wat lucht richting de onderste plaatsen. Met een verschil van acht punten blijft het gat naar de veilige 8e plaats onverminderd groot. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Tempo. Een kans om dichterbij te komen, maar eveneens een wedstrijd die niet zomaar gewonnen is.