Hockey Junioren

Hockey is een teamsport voor jong en oud. Al vanaf 4-5 jaar kun je bij DDHC starten om kennis te maken met hockey, maar ook als je ouder bent is het geen enkel probleem om eens een paar proeftrainingen te doen om te kijken of hockey ook echt een sport voor jou is. Je kunt hiervoor 3x vrijblijvend meetrainen. Aanmeldingen hiervoor kunnen gestuurd worden naar [email protected]. Er wordt dan contact met je opgenomen om af te spreken wanneer je kunt meetrainen.

Voor proeftrainingen zijn er bij DDHC sticks aanwezig, dus hiervoor hoef je niet te zorgen. Het is wel verstandig om een bitje, scheenbeschermers en schoenen geschikt voor kunstgras te gebruiken. Dit om onnodige blessures te voorkomen.
Wanneer je besluit om lid te worden van onze hockeyvereniging dan zijn een bitje, scheenbeschermers en geschikte sportschoenen verplicht. Speel je daarnaast ook competitie dan is ook het wedstrijdtenue verplicht. Alle benodigde spullen kun je aanschaffen bij onze sponsor Intersport Oosterhout. 

Om een idee te geven op welke leeftijd er op welke manier wordt gehockeyd wordt hierbij het volgende overzicht per leeftijdsgroep gegeven als leidraad.
(Peildatum voor leeftijd is 1 okt aan het begin van het seizoen)

Benjamins: Leeftijd 5 tot en met 7 jaar

Deze groep traint op dinsdagavond van 18:00 tot 19:00. Hier worden op een leuke manier de eerste beginselen van de hockeysport aangeleerd. Er worden nog geen wedstrijden gespeeld in competitieverband. Een paar keer per seizoen spelen we wel partijtjes tegen leeftijdsgenootjes bij clubs uit de regio

F-Jeugd: Leeftijd 7 - 8 jaar

Heb je de hockeybeginselen bij de benjamins voldoende onder de knie dan word je ingedeeld in een F6-team (minimaal 6 spelers) en ga je op zaterdag de F-competitie spelen. Dit is op 1/8 veld en je speelt partijtjes 3 tegen 3, zonder keeper. Je training gaat plaatsvinden op een doordeweekse dag.

E6-Jeugd: Leeftijd 8 jaar

Deze leeftijd speelt in de E6-competitie op zaterdag de wedstrijden 6 tegen 6 op een ¼ veld met keeper. Elke speler mag ook een keer de keeperskleding aan. De training vindt gezamenlijk plaats op een doordeweekse dag en als je coach het wil kan er daarnaast ook nog een teamtraining plaats vinden.

E8-Jeugd: Leeftijd 9 jaar

Deze leeftijd speelt in de E8-competitie op zaterdag de wedstrijden 8 tegen 8 op een ½ veld met keeper. Elke speler mag ook een keer de keeperskleding aan. De training vindt gezamenlijk plaats op een doordeweekse dag en als je coach het wil kan er daarnaast ook nog een teamtraining plaats vinden.

D-Jeugd: Leeftijd 10, 11 jaar

Vanaf deze leeftijd gaan de wedstrijden op een heel veld plaatsvinden op zaterdag en speel je 11 tegen 11. Er is nog niet altijd een vaste keeper, dus elke speler mag nog steeds af en toe de keeperskleding aan om in een echt doel te staan. De training bestaat uit een gezamenlijke training en een teamtraining of 2x een teamtraining.

C-Jeugd: Leeftijd 12, 13 jaar

B-Jeugd: Leeftijd 14, 15 jaar

A-Jeugd: Leeftijd 16, 17 jaar

De C-, t/m de A-Jeugd speelt allemaal op een heel veld en 11 tegen 11, maar deze teams zijn vaak voorzien van een vaste keeper.

Senior: 18 jaar en ouder (zie seniorenhockey)