Wedstrijdverslag 18 Juni

Dames 1 komt nip tekort tegen latere kampioen

Nieuws afbeelding

Scoop D1 – DDHC D1 2-1 (1-0)

Zondag was het voor Carmen, Esmée, Sophie en Benno de allerlaatste wedstrijd bij Dames 1 van DDHC. Volgend seizoen stoppen ze er helaas alle vier mee en om die reden wilden we nog even knallen met het hele team. De wedstrijd was tegen Scoop D1, waar we net voor de winterstop met 0-1 van verloren. Als zij zondag zouden winnen, zouden zij kampioen in de poule worden en zouden wij (hoogstwaarschijnlijk) eindigen op de vijfde plaats. Als wij zouden winnen, zou Bleiswijk kampioen worden en zouden wij derde blijven. Voor Scoop stond er dus veel op het spel op deze zondag. Speciaal voor de gelegenheid hadden ze zelfs bondsscheidsrechters geregeld om onze wedstrijd te begeleiden.

Elise uit MB1 deed weer met ons mee en reisde dus mee af naar Delft.
De wedstrijd begon toen Scoop de bal uitnam. Ze konden een aanval opbouwen, maar door sterk verdedigen namen we de bal over en konden we counteren. Snel samenspel zorgde ervoor dat Carmen de bal op goal kon schieten, maar de bal kwam aan de zijkant van de goal tegen de plank. Scoop was een waardige tegenstander en waarschijnlijk ook de best hockeyende tegenstander in deze poule. Net als vorige wedstrijd speelden ze erg sterk en vooral hun press stond erg goed, waardoor we het moeilijk hadden om de bal bij de spitsen te krijgen. Er volgde dan ook een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. We merkten dat we niet lekker in de wedstrijd zaten en van ons goede spel van vorige week was weinig over. We waren niet fel, verdedigden achter onze man en kwamen niet aan ons eigen spel toe. Via een snelle counter kon Scoop uiteindelijk de 1-0 maken. Dit zorgde voor enorme blijdschap bij Scoop zelf, maar ook de bier drinkende studenten aan de zijlijn konden hun geluk niet op.

Toch lieten we onze koppies niet hangen en bleven we knokken voor de derde plek, ook al leek er niets goed te lopen. In de rust bediscussieerden we hoe ons spel beter kon.
Na de rust namen we de bal uit en al snel merkten we dat het iets beter ging lopen. Aanvallen konden worden opgezet en we hadden zelfs een paar pogingen op doel, maar we bleven tegen een achterstand aan kijken. Zo’n tien minuten na rust wist Bregje de bal rond de middenlijn te veroveren en ze begon met de bal over de rechterkant van het veld naar de cirkel te sprinten. Ze stuurde, zoals alleen ons Bregje dat kan, drie speelsters van Scoop het bos in en kon zo over de achterlijn de cirkel binnen dringen. De keepster kwam uit haar doel en Bregje passeerde haar, waardoor de bal tussen de palen verdween. 1-1!

Na dit doelpunt zakte ons spel weer een beetje in en begon het weer een middenveld spelletje te worden. Scoop wist nog een aantal strafcorners te versieren, maar Yvonne kon haar doel schoonhouden. Linda wist nog een groene kaart op haar naam te zetten toen ze geen afstand hield, waardoor we vijf minuten met een man minder kwamen te staan. Scoop kon niet profiteren van deze situatie, omdat we het verdedigend sterk konden oplossen.

Even later was het een speelster van Scoop die met groen van het veld kon vertrekken vanwege een fysieke overtreding. Ook wij wisten geen voordeel uit deze man-meer situatie te halen. Vlak voor tijd( 2 minuten) wist Scoop via een strafcorner nog de 2-1 te maken door een mooie tip in de netten in te tikken. Dit was voor ons natuurlijk enorm balen. We speelden alles op alles om nog een gelijk spel uit de wedstrijd te trekken, maar ondanks dat we nog een strafcorner kregen, lukte dit ons niet.
We hebben deze wedstrijd niet sterk gespeeld, maar het was een ‘gezellige’ wedstrijd waarbij een goede sfeer hing. We willen Scoop D1 dan ook van harte feliciteren met het kampioenschap!

Nu zit het seizoen er voor ons ook op. Uiteindelijk zijn we op de vijfde plaats geëindigd in de poule. Na de winterstop hebben alleen deze wedstrijd van Scoop verloren en twee wedstrijden gelijk gespeeld, waardoor we uit tien wedstrijden toch 23 punten hebben weten te halen. Helaas hebben we het in de eerste seizoenshelft enorm laten liggen, aangezien we daar maar elf punten uit tien wedstrijden haalden. Toch zijn we enorm trots op onze prestaties na de winterstop en hopen we volgend jaar hoger te eindigen in de vierde klasse. We gaan Carmen, Esmée, Sophie, Benno en onze trainer Berni (die ons ook gaat verlaten) in ieder geval enorm missen! Ook fotograaf Gavin verdient nog een erevermelding, aangezien hij van alle wedstrijden foto’s heeft gemaakt! Super bedankt hiervoor!

Voor de mensen die niet kunnen wachten tot volgend seizoen om ons op het veld te bewonderen: op zaterdag 23 juni kun je een groot deel van ons team zien shinen op het familiehockeytoernooi bij DDHC!