Wedstrijdverslag 11 Juni

Dames 1 zet zegereeks voort!

Nieuws afbeelding

DDHC D1 – Evergreen D1 5-1 (2-0)

Onze tegenstander van afgelopen zondag was Evergreen D1. De uitwedstrijd eindigde in een 1-1
gelijkspel, waarbij meerdere kleuren kaarten aan DDHC werden uitgedeeld. De sfeer was toen niet heel fijn, dus vandaag hoopten we op een betere sfeer. Paulien kon vandaag niet meedoen, maar Elise uit MB1 en Lotte uit MC1 kwamen ons versterken. Na een prachtig doelpunt van Lana, onze mini van de week, mochten we zelf aan de bak.

Evergreen nam de bal uit en ons plan om halfcourt te spelen hingen we al snel aan de wilgen. De verdediging van Evergreen had namelijk moeite om de bal weg te krijgen achterin wanneer er hoge druk gezet werd. Iedereen liep de benen onder zijn lijf vandaan en dit wierp al snel zijn vruchten af. Dieuwertje onderschepte de bal en begon een sprint te trekken richting de goal van Evergreen. Onderweg speelde ze de bal af naar Carmen. Carmen speelde een verdedigster van Evergreen uit en had toen alleen de keepster nog tegenover zich staan. Ze pushte de bal, maar de keepster zat hier nog met haar legguard aan, waardoor de bal over de achterlijn zou gaan. Dieuwertje had haar sprintje doorgetrokken en kon zo net de bal nog binnen tikken, 0-1!

Een paar minuten later wisten we een strafcorner te versieren. Marleen sleepte de bal op goal, maar de keepster kon redding bieden. Uit de rebound knalde Dieuwertje de bal hoog op de plank, waardoor we onze voorsprong naar 0-2 uit konden bouwen. We stonden sterk te spelen en lieten de bal het werk doen. Evergreen kwam niet vaak over onze drieëntwintigmeterlijn heen en we waren echt op zoek naar het derde doelpunt. Het zat er aan te komen, maar voor de rust bleef een derde doelpunt uit.

Na de rust dachten we de 3-0 te maken toen Sophie de bal op goal schoot en deze via twee
verdedigsters van Evergreen achter de keepster verdween. Dit doelpunt werd echter afgekeurd, omdat de scheidsrechters meenden dat de bal van buiten de cirkel werd geslagen. Een paar minuten later lukte het ons wel om de 3-0 op het scorebord te zetten. Na een mooi samenspel van Dieuwertje en Carmen was het uiteindelijk Dieuwertje die de bal over de lijn kon werken. Hiermee schreef ze, net als vorige week, een hattrick op haar naam. Na dit derde doelpunt begonnen we iets minder goed te spelen. De bal kwam meer op onze helft van het veld, terwijl dit de hele wedstrijd nog niet gebeurd was. Het kwam vooral doordat we meer met de bal gingen lopen en de ballen door het midden uitverdedigden, waardoor Evergreen de bal makkelijker kon onderscheppen. Na slordig uitverdedigen kon Evergreen op goal schieten. Yvonne weerde de bal, maar uit de rebound kon Evergreen de 3-1 maken met een backhandslag. Dit was even balen, omdat het hun eerste echte aanval was. Het gaf ons een energieboost en we begonnen voorin weer fanatiek te jagen. Renée kon uiteindelijk de bal op het middenveld onderscheppen en ze speelde de bal door naar Carmen. Carmen wachtte totdat de keepster ging liggen en wipte zo de bal de netten in, 4-1!

Hierna kwam de volgende kans toen Estrid de bal van buiten de cirkel hard flatste. Dieuwertje legde haarstick op de grond en tipte de bal zo hoog op goal. De keepster stond een erg goede pot te keepen en plukte de bal uit de rechterhoek van de goal. Toch bleef een vijfde doelpunt niet uit. De bal kon onderschept worden en via Elise en Cato kwam de bal bij Sophie, die in haar laatste thuiswedstrijd de 5-1 maakte. Hier was ze net op tijd mee, want een paar minuten later volgde de erewissel voor Carmen, Esmée en Sophie. Voor eigen publiek werden ze, onder luid applaus, gewisseld en kregen ze een bos bloemen. Ook voor coach Benno was dit de laatste thuiswedstrijd, omdat hij er volgend seizoen ook mee stopt.

In de laatste minuten kreeg Noortje nog een groene kaart, omdat ze geen vijf meter afstand hield toen
Evergreen de bal uitnam. Het eindsignaal klonk en iedereen was blij. We hadden een goede pot
weggezet en met dikke cijfers van de nummer drie gewonnen, waardoor we weer een plekje op de
ranglijst zouden stijgen. We staan nu op de derde plek. Dit hebben we vooral te danken aan de enorm
goede tweede seizoenshelft die we nu aan het spelen zijn. Na de winterstop hebben we nog niets
verloren, twee wedstrijden gelijkgespeeld en zeven wedstrijden gewonnen. Volgende week gaan we nog met het hele team knallen in Delft, bij onze laatste wedstrijd tegen koploper Scoop D1. Hier gaan we vechten om onze derde plek te behouden!