Wedstrijdverslag 4 Juni

Heren 1 boekt monsterzege op Vlijmen

Nieuws afbeelding

DDHC – Vlijmen 10-0 (5-0)

Afgelopen zondag stond de cruciale wedstrijd tegen het al gedegradeerde Vlijmen op het programma. Na de nipt gewonnen uitwedstrijd in Zevenbergen (4-5) was dit de volgende finale in strijd om lijfsbehoud. In een snikheet Raamsdonksveer was DDHC van meet af aan de bovenliggende partij en gaf het Vlijmen geen enkele kans. Al vroeg in de eerste helft kwam DDHC op voorsprong via goudhaantje Hidde Trommelen (1-0), waarna Nick Engels de score verder uitbreidde (2-0).

DDHC zette Vlijmen vast op eigen helft en kwam zelf nauwelijks in de problemen. Nog voor de rust werd de wedstrijd beslist toen Hidde Trommelen, wederom Nick Engels en een strafcorner van Roel van Dortmont de stand op 5-0 bracht. Na de rust veranderde het spelbeeld niet en bleef DDHC op zoek gaan naar doelpunten. Deze kwamen er ook toen Swen Dirven op aangeven van Hidde Trommelen de 6-0 binnen tikte. Vervolgens was het de beurt aan Jordy Buijks die een strafcorner strak in de benedenhoek stuurde, 7-0.

Nadat Hidde Trommelen op subtiele wijze de Vlijmense doelman het nakijken gaf en hij zijn hattrick op het bord zette, wist Mark Baken met een halve omhaal de 9-0 te maken. Het slotakkoord was aan Berend Smit die na lang beraad en overspelen met Derk de Jong de trekker overhaalde en zo de dubbele cijfers bereikt werden, 10-0.

In de slotfase kreeg Roel van Dortmont nog een groene kaart en Vlijmen een strafcorner. Deze werd gekeerd waarna voor de tweede keer dit seizoen de nul gehouden werd. Zo won DDHC met ruime cijfers en wist het voor de tweede keer de dubbele cijfers te halen in de derde klasse. De eerste keer dat dit gebeurde was in het seizoen 2015-2016 toen Vlijmen eveneens het slachtoffer was en er met 11-1 werd gewonnen. Volgende week wacht de cruciale wedstrijd tegen MOP, winst is bittere noodzaak.