Wedstrijdverslag 14 Mei

Dames 1 blijft ongeslagen

Nieuws afbeelding
Zevenbergen D1 – DDHC D1 1-1 (1-0)

Vorige wedstrijd tegen Zevenbergen eindigde in een teleurstellende 0-1 nederlaag. Vandaag hoopten we op een betere uitslag, omdat we bij winst een plek zouden stijgen op de ranglijst. We konden nog steeds niet beschikken over Sophie en Bregje, dus Elise uit MB1 reisde mee af naar Zevenbergen.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen al snel een strafcorner. De keepster van Zevenbergen had een goede redding, waardoor we niet op voorsprong kwamen.
De druk van Zevenbergen stond niet heel goed, waardoor we met lange ballen vanuit achterin de spitsen konden bereiken. Helaas waren we niet scherp, waardoor geen een doelpoging in een doelpunt uitmondde. Wel waren we goed in het zoeken van voetjes in de cirkel, want een aantal strafcorners werden versierd, maar ook deze werden niet optimaal uitgevoerd. Het doelpunt zat er dus wel aan te komen, maar we waren niet scherp genoeg in de afwerking. Ook waren we niet gewend om op een waterveld te spelen. Veel ballen stuiterden van onze sticks af en werden er veel stopfouten gemaakt. Het was duidelijk dat Zevenbergen hier geen last van had, omdat zij gewend zijn om op een waterveld te spelen.

Aan het einde van de eerste helft kreeg Zevenbergen een strafcorner. Zij sloegen hierbij de bal in eerste instantie hoog op doel, maar deze poging werd geblokt door Yvonne. In de rebound konden ze de bal binnentikken. Onze aanvoerster Dieuwertje ging nog in discussie met de scheidsrechter over deze hoge bal, maar beide scheidsrechters zeiden geen hoge bal gezien te hebben waardoor het doelpunt toch goedgekeurd werd.
Terwijl we veel beter waren, keken we met de rust toch tegen een achterstand aan. Na wat teamoverleg veranderden we onze manier van druk zetten in de tweede helft. Dit ging goed, want de verdediging van Zevenbergen maakte veel fouten onder een hoge druk. We konden al snel een strafcorner versieren en Carmen kon de gelijkmaker op de planken rammen.

Zevenbergen was vooral aan het verdedigen, maar toen ze uiteindelijk in onze cirkel waren, konden ze de bal toch op een voet leggen. De bal werd knap uit de cirkel weggewerkt voordat er een schot op goal gelost kon worden. Via een lange rush van Estrid kon de bal via Flo bij Paulien komen, die probeerde de keepster te omzeilen. Helaas stond deze een erg goede pot te keepen en passeerde de bal de doellijn niet meer.

We kwamen nog even met tien man te staan toen Marleen een groene kaart ontving voor praten tegen de scheidsrechter. Toch bleven we hoge druk spelen en dit pakte goed uit. In deze twee minuten met een man minder is Zevenbergen niet gevaarlijk geweest. Floor en Elise kregen allebei nog een kans, maar wederom zat de keepster van Zevenbergen er goed bij.

Toen het eindsignaal klonk, waren we niet erg tevreden met het resultaat omdat er meer in had gezeten. We hebben veel kansen gehad, maar we waren niet scherp genoeg om de bal over de doellijn te werken.

Volgende week zijn we weer een weekend vrij in verband met Pinksteren, maar op zondag 27 mei spelen we thuis tegen Capelle. Uit wonnen we met 0-4, dus we hopen ook dit keer de drie punten te behalen!