Wedstrijdverslag 23 April

Dames 1 doet goede zaken met volgende overwinning!

Nieuws afbeelding

DDHC D1 – Wateringse Veld D1 4-2 (2-2)

Vandaag mochten we aantreden tegen Wateringse Veld D1. De heenwedstrijd eindigde daar in een 0-0 gelijkspel. Van die wedstrijd was vooral blijven hangen dat ze veel lange ballen vanuit achterin op de spitsen speelden en dat het spel redelijk fysiek was.
Aangezien het vandaag zo warm was, werd er besloten om vier kwarten te spelen in plaats van twee helften. Sophie en Paulien konden niet meedoen omdat ze geblesseerd waren, en Esmée is nog steeds weg met school. Daarom deden Anne en Sophie uit MA1 mee en Elise uit MB1.

In zomerse temperaturen scoorde onze mini van de week Jasmijn een prachtig doelpunt. Hierna mochten wij zelf aan de bak. Wij namen de bal uit, maar al snel kwam Wateringse Veld in balbezit. Ze konden een schot op goal lossen, maar Yvonne hield zich goed staande. Een snelle counter van Dieuwertje en Bregje volgde en met snel spel kwamen zij tot aan de cirkel van Wateringse Veld. Helaas kwam er door een shoot niets meer uit deze aanval. In de aanval van Wateringse Veld die volgde, kregen zij een strafcorner. Wij waren het hier niet mee eens, maar we hadden het te accepteren. Na een een-tweetje volgde een mooi schot hoog op de planken, waardoor we
tegen een 0-1 achterstand aankeken.

In de minuut die volgde werd er een mooie aanval opgezet waarbij er snel heen en weer getikt werd. Hetwas uiteindelijk Bregje die de keepster wist te passeren en ons op een 1-1 zette. In het tweede kwart was het Wateringse Veld dat weer op een voorsprong kwam. Door een scoop naar het middenveld te geven, creëerden ze een overtal waar wij niet tegen opgewassen waren. Een spits haalde uit en knalde de 1-2 op de planken.

Dit was even balen, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Anne onderschepte de bal en speelde deze door naar Estrid, die met een goede actie een strafcorner
wist te versieren. Carmen stopte de bal en speelde hem af naar Dieuwertje. Zij zag dat de keepster wijdbeens in het doel stond en knalde zo de 2-2 tussen haar benen door op de planken. Wateringse Veld protesteerde, maar er werd besloten tot een doelpunt.
Dit doelpunt zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd. Het spel werd steeds fysieker en ook de scheidsrechters hadden het zwaar met alle kritiek die ze over zich heen kregen. Gelukkig was het niet veel later rust en konden we allemaal even afkoelen.

In het derde kwart hadden we echt de overhand, maar werden onze kansen niet benut. Het werd steeds ongezelliger op het veld, omdat de speelsters en coach van Wateringse Veld het met de meeste beslissingen van de scheidsrechters niet eens waren. Hiervoor werd er ook een groene kaart aan een vande speelsters gegeven. Wateringse Veld kreeg nog een aantal strafcorners, maar deze werden allemaal
onschadelijk gemaakt.

In het vierde kwart hadden we wederom de overhand. Linda kwam sterk voor haar man en maakte meters. Ze speelde de bal af naar Carmen, die met haar backhand op het doel school maar hierbij de paal raakte. Floor stond goed klaar voor de rebound en tikte de bal over de lijn, waardoor we 3-2 voor kwamen te staan. Met nog vijf minuten te spelen kwam Carmen goed op over de rechterflank en na veel heen en weer getik in de cirkel maakte Elise gewoon weer een doelpunt (haar tweede doelpunt in haar
tweede wedstrijd bij ons in het team!). 4-2! Hierna kreeg Wateringse Veld nog een strafcorner, maar Yvonne stopte de bal goed. In de laatste seconden wisten wij nog een strafcorner te versieren doordat Bregje hardhandig op de grond werd gewerkt. Helaas belandde de bal aan de verkeerde kant van de paal, maar toch wonnen we met 4-2.

Al met al was het geen leuke wedstrijd en de sfeer op het veld was niet fijn. Wateringse Veld had op alle beslissingen van de scheidsrechters commentaar, waardoor het spelletje niet meer op hockey leek. Toch hebben we de drie punten in huis weten te houden, waardoor we twee plekjes zijn gestegen op de ranglijst. We hebben nu twee weken vrij, maar op 13 mei mogen we de volgende wedstrijd tegen Zevenbergen D1 spelen.