Wedstrijdverslag 9 April

Dames 1 deelt na gelijkspel in heenwedstrijd ook punten in Raamsdonksveer

Nieuws afbeelding

DDHC D1 – Tempo D1 2-2 (2-1).

Vandaag mochten we onze eerste thuiswedstrijd na de winterstop spelen. Tempo D1 kwam op bezoek, waartegen de vorige wedstrijd in een doelpuntenloze 0-0 eindigde. We wilden onze winning streak graaguitbreiden naar drie wedstrijden op rij, dus we waren van plan om vandaag weer te knallen. Van vorige wedstrijd was vooral blijven hangen dat Tempo een erg fysieke ploeg was die hard de duels in ging. 
Paulien verliet Bergen op Zoom de vorige keer zelfs met een enorm blauw oog door een harde botsing. Daarom waren we van plan om niet de duels op te zoeken en ons eigen spel te spelen deze wedstrijd.Sophie kampt nog steeds met een blessure, waardoor Anne uit MA1 bij ons inviel. 

In warme omstandigheden kreeg Tempo het eerste balcontact in de wedstrijd. Met ons welbekende halfcourt spel hielden we het midden goed dicht. Het duurde dan ook niet lang voordat we de bal veroverd hadden. Meteen kregen we een enorme kans toen Estrid de bal naar Bregje overspeelde. Die maakte vele meters over de linkerzijde van het veld en speelde de bal door naar Carmen. Met een handige beweging sloeg ze de bal over de doellijn, 1-0! 

Tempo liet het hier niet bij zitten en begon meer druk te zetten. Hierdoor konden we achterin moeilijk rondspelen en werden we gedwongen het middenveld op te zoeken of de lange bal naar de spitsen te geven. Vaak gebeurde dit, maar werd er vervolgens balverlies geleden waardoor we veel aan het verdedigen waren. Marleen stond heel sterk op rechts, waardoor Tempo veel aanvallen door het midden opzette. Dieuwertje kon hier de bal onderscheppen rond de 23-meter lijn en ze flatste de bal hard naar 
Bregje die aan de andere kant van het veld stond. Ze kwam oog in oog te staan met de keepster van Tempo die haar goal uit kwam. Bregje pushte koel de bal op de planken en zo kwamen we op een 2-0 voorsprong.

 Niet lang hierna werd onze voorsprong verkleind toen Tempo een overtal creëerde en op die manier een vrije spits in de cirkel aanspeelde die vrij op goal kon schieten. Yvonne zat er dicht bij, maar helaas werd het 2-1. In de rust konden we even op adem komen, aangezien het enorm heet was. Met bananen en chips van de jarige moeder van Bregje kregen we ook weer wat extra energie en zout binnen. Er werd besproken dat we het spel compacter moesten houden en dat de linies dichter op elkaar moesten spelen. 

De tweede helft begon en al snel merkten we dat Tempo hele hoge druk ging zetten. Hierdoor kwamen wij moeilijk weg en werden er alleen nog lange ballen naar voren gegeven. Over het algemeen kwam er weinig uit, maar een bal kwam bij Paulien die een aantal speelsters van Tempo uitspeelde. Flo werd aangespeeld en kaatste de bal door naar Carmen die een doelpoging deed met haar backhand. Helaas vloog de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Tempo zette een snelle counteraanval in en kon een spits bereiken die de bal (volgens sommigen van buiten de cirkel) hoog op de plank schoot. We stonden dus weer op het gehate gelijkspel, waar we nu na vijf keer gelijkspelen echt genoeg van hebben. 

Ons spel werd er echter niet beter op en het bleef bij verdedigen. De bal kwam niet verder dan de middellijn en Tempo versierde nog drie strafcorners. Deze werden gelukkig elke keer goed uitgelopen waardoor hier geen gevaar uit gekomen is. Het eindsignaal klonk en we kwamen met gemixte gevoelens het veld af. Aan de ene kant hebben we een punt gehaald, maar aan de andere kant hebben we erg slecht gespeeld. Er vielen te grote gaten tussen de linies, waardoor er geen aansluiting was. Ook werden er veel slordige passes gegeven en werd er weinig moeite gedaan om vrij te lopen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Olympia, waar we hopelijk met meer dan een punt terugkeren naar Raamsdonksveer.