App 4 April

BestH1 - DDHC H1 5-2 (3-1)

Nieuws afbeelding
Na de overwinning van vorige week op Gilze-Rijen stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Best op het programma.

Het betekende het treffen tussen de nummer 6 en 7 van de ranglijst. Vorig seizoen verloor DDHC met 5-1 in Best, destijds de eerste uitwedstrijd in de derde klasse. Deze editie kon DDHC niet beschikken over de zieke Giel-Jan Marijnissen.

DDHC begon goed aan de wedstrijd toen het al binnen twee minuten op voorsprong kwam. Een lange bal van Jordy Buijks kwam bij Luca Laurijssens terecht die uit de draai raak schoot, 0-1. Lang kon DDHC niet genieten van de voorsprong want binnen no-time draaide Best het om naar een 2-1 stand. DDHC werd ver teruggedrongen en had moeite met het dynamische spel van Best. Dit resulteerde vlak voor rust in de 3-1.

Na de rust toonde DDHC veerkracht en kreeg het binnen een minuut een eerste strafcorner. Deze ging er nog niet in, maar even later was het wel raak toen Luca Laurijssens de bal na een fraaie solo in de verre hoek schoot, 3-2. Vervolgens kreeg DDHC een volgende strafcorner, maar deze werd niet benut. Aan de andere kant lukte het Best wel om te scoren uit een corner en later uit een velddoelpunt, 5-2.

DDHC kreeg nog enkele corners om iets terug te doen, maar verder dan een schot op de paal van Floris den Boer kwam het niet. Uiteindelijk verloor DDHC terecht met 5-2, Best was simpelweg een maatje te groot. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Dommel. Vorig jaar verloor DDHC met 2-3, dus alle reden om de punten dit jaar in Raamsdonksveer te houden.