App 27 Maart

DDHC H1 BOEKT DERDE OVERWINNING OP RIJ!

Nieuws afbeelding

DDHC - Gilze-Rijen 2-1 (1-1)

Na de knappe overwinningen van DDHC op Oirschot (2-1) en HOCO (2-3) stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Gilze-Rijen op het programma. Eerder dit seizoen ging DDHC kansloos met 6-1 ten onder tegen de promovendus. De afgelopen jaren kwamen beide ploegen elkaar regelmatig tegen. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Raamsdonksveer troffen in competitieverband dateert uit het seizoen 2014-2015. Destijds kwamen beide ploegen uit in de vierde klasse en won DDHC met 5-2 en 4-0.

DDHC begon in een zonnig Raamsdonksveer uitermate slecht aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten stond doelman Rick de Man tegen twee spelers van Rijen waarna DDHC tegen een vroege 0-1 achterstand aankeek. Al snel wist DDHC op gelijke hoogte te komen toen Luca Laurijssens met een sublieme backhand de bal in de verre hoek schoot. Niet veel later dacht DDHC zelfs op voorsprong te komen toen een strafcorner binnen vloog. Echter werd de treffer afgekeurd waardoor de gelijke stand op het bord bleef staan. Vervolgens ontaarde de wedstrijd met de nodige overtredingen van beide kanten. Uiteindelijk liet DDHC zich teveel meeslepen in het duw en trekwerk wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in.

Na de rust was het lange tijd niet om aan te zien. Er werd gestreden voor iedere meter waarbij het vaak over het randje ging. Nadat de tweede helft een kwartier onderweg was kreeg Rijen een drietal strafcorners welke allen door Jordy Buijks uitgelopen werden.

Vijf minuten voor tijd kreeg DDHC een uitgelezen mogelijkheid om de drie punten in eigen huis te houden. Joris Kanters draaide knap weg en wist vervolgens een strafcorner te versieren. Nadat de strafcorner, niet voor het eerst vanmiddag, niet lekker liep kwam de afgeslagen bal bij Youp Leeuwenburg terecht. Hij aarzelde niet, haalde de trekker over en zag zijn inzet in het net ploffen, 2-1.

Vlak nadat DDHC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam, kon de spelmaker van Rijen naar de kant met geel. Vervolgens speelde DDHC de wedstrijd uit waardoor er voor de derde keer op rij gewonnen werd, wat een verbetering van het record betekend. Daarnaast wist DDHC voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd te winnen in de derde klasse, eveneens een record.

Door de reeks overwinningen heeft DDHC haar puntenaantal van voor de winterstop weten te verdubbelen. Door de overwinning op Rijen klimt het eveneens een plekje op de ranglijst waardoor DDHC nu 7e staat. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de nummer 6, Best. Vorig seizoen ging deze wedstrijd met 5-1 verloren, maar DDHC gaat er alles aan doen om de positieve reeks voort te zetten!