App 21 Maart

DDHC DJ1 struikelt over Push DJ1

Nieuws afbeelding

Push DJ1 – DDHC DJ1

Op zondag 17 maart 2017 was het tijd voor de tweede competitiewedstrijd van dit lenteseizoen. Nadat we met veel moeite en bijna-ruzies met andere autobestuurders na zo ongeveer 5 jaar een plekje op de o zo grote parkeerplaats van Push hadden bemachtigd, konden we ons klaar gaan maken voor hetgeen waar we eigenlijk voor gekomen waren. Dat was natuurlijk de wedstrijd tegen de DJ1 van Push. We kennen deze meiden nog van het vorige seizoen. We hebben altijd moeite gehad met dit team. De vorige ontmoetingen zijn geëindigd in een gelijkspel (1-1) en een winst (4-3). We wilden dit keer ook graag punten mee naar huis nemen en gingen daar dan ook goed ons best voor doen.
De wedstrijd begon redelijk. We speelden absoluut niet op ons best, maar waren wel goed opgewassen tegen de dames van Push. De eerste echte kans was voor Moniek, die na een hele goedde dieptepass van Estrid de punt ingestuurd kon worden en zo alleen op de keeper afstormde. In eerste instantie werd de keepster voorbij gespeeld, maar helaas was de bal net iets te hard om dat ene laatste tikje nog te geven. De kans was verkeken, maar er waren nog genoeg minuten te spelen. Vlak na dit moment kregen we een strafcorner waarbij het aan Dieuwertje de taak was om te slaan. Netjes werd de bal richting de hoek geflatst, maar helaas voor ons zat de keeper van Push hier goed bij.
Wij waren continu in de aanval. Het enige wat eigenlijk nog ontbrak was de afronding. Doordat we hier en daar ietwat slordige fouten maakten kwam die afronding er maar niet van en dit was echt zonde. Zeker toen Push na 1 van weinige counters die ze hadden de bal wel in het doel wisten te krijgen. Dit was even een domper, maar we gaven de moed niet op.
Kansen waren er genoeg. Cato kreeg nog een mogelijkheid om op goal te slaan en ook Flo gaf via de linkerkant van het veld veel goede ballen voor het goal langs, maar geen van de pogingen wilde ook echt lukken. Om het allemaal nog lastiger te maken lukte het Push in een nieuwe counter weer te scoren met een frummelgoal en zo stonden we ineens achter met 2-0. Dit was flink balen. We waren dit niet gewend, maar toch vond ik dat we als team goed met deze tegenslagen omgingen. Daarom werden we ook uiteindelijk vlak voor de rust beloond met een doelpunt van Floor na een goed uitgewerkte strafcorner. De ruststand was na dit nette doelpunt dus 2-1 in het voordeel van Push.
Tijdens de rust kregen we van coaches Benno en Karel te horen dat we absoluut het beter team waren, maar dat we dat dan wel moesten laten zien. We stonden achter door onze eigen slordigheid en dat moest absoluut beter. Aan ons de taak om dit in de tweede helft beter te doen.
De mogelijkheden waren er wel degelijk, dus daar konden we de schuld niet op afschuiven. Wat wel jammer was is dat, naast het feit dat we wel iets beter konden spelen, maar het niet deden, het geluk nou ook niet bepaald aan onze kant lag. Van Sophie werd er namelijk een bal van de lijn gehaald, een uithaal van Moniek belandde op de paal en we zijn een flink aantal strafcorners misgelopen door ruw spel van Push wat helaas niet altijd opgemerkt werd. Een extra doelpunt zat er dus niet meer in deze helft en zo sloten wij deze wedstrijd af met een verlies van 2-1. Jammer, maar helaas. We gaan er weer hard voor trainen om er volgende keer wel helemaal top te staan en onze wedstrijd winnend af te sluiten.