DDHC BOEKT VIERDE ZEGE NA DE WINTERSTOP

Nieuws afbeelding
DDHC - Dommel 7-1 (2-1)
Afgelopen zondag speelde DDHC haar vijfde wedstrijd na de winterstop.

Na drie overwinningen en een nederlaag stond het treffen tegen hekkensluiter Dommel op het programma. In de heenwedstrijd in Sint-Michielsgestel won DDHC met 0-3. Vorig jaar trok DDHC in de thuiswedstrijd aan het kortste eind toen er ondanks een overwicht in kansen met 2-3 verloren werd. DDHC kon afgelopen weekend niet beschikken over de geblesseerde Olivier Oort en Giel-Jan Marijnissen, Roel van Dortmont was eveneens afwezig.
In een zonovergoten Raamsdonksveer begon DDHC aan de wedstrijd. Ondanks een hoge druk en een aantal kansen duurde het lang voordat de score geopend werd. Een voorzet van Max Kanters werd door Guido van der Sluijs over de keeper getikt waarna Tim Engels de bal over de doellijn werkte, 1-0. Nadat de thuisploeg op voorsprong kwam kreeg DDHC legio kansen om de voorsprong uit te breiden, maar gescoord werd er niet. Uiteindelijk was het Jordy Buijks, die na een sprintduel van 70m de Dommel verdediger nogmaals horendol speelde, en de bal panklaar legde voor Hidde Trommelen, 2-0. Ondanks dat Dommel tot dusver nog geen enkel punt verzamelde in de competitie streden ze er wel voor. Een paar minuten voor rust kreeg Dommel een vrije slag welke in de cirkel werd aangeraakt en in de hoek plofte, 2-1. Zo wist DDHC net als vorig jaar het grote aantal kansen niet af te maken en ging het met een kleine voorsprong de rust in.
Na de rust was het Dommel dat in de openingsfase het meest gevaarlijk was. Harmen Leusink toonde zich zoals wel vaker dit seizoen een betrouwbare doelman en hield zijn ploeg op de been. DDHC vocht zich echter terug in de wedstrijd en stelde orde op zaken. Luca Laurijssens scoorde en tilde zo de score naar 3-1. De wedstrijd leek gespeeld, maar DDHC bleef slordig. Zo moest Max Kanters aan de noodrem trekken waarna hij met groen naar de kant kon. Even later toonde de schlemiel zich als held toen hij goed doorzette en de bal bij Luca Laurijssens bezorgde. Deze aarzelde niet en schoot de bevrijdende 4-1 binnen.
Vervolgens werden de ruimtes groter en groter en kon DDHC de score verder uitbouwen. De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Nick Engels. Na een lange bal kwam hij een-op-een met de keeper waarna hij deze met een fraaie lob verschalkte, 5-1. Vervolgens scoorde Tim Engels de 6-1 na een fraaie aanval uit het boekje. Het slotakkoord was aan Jordy Buijks die een goede wedstrijd bekroonde door met zijn backhand de 7-1 binnen te schieten. Zo won DDHC een matige wedstrijd uiteindelijk met grote cijfers.
De 7-1 overwinning betekent de een na grootste overwinning in de derde klasse. De grootste behaalde DDHC vorig jaar in de thuiswedstrijd tegen Vlijmen (11-1). Door de zege klimt DDHC naar de 6e plaats op de ranglijst, de hoogste notering van dit seizoen. De laatste keer dat DDHC 6e stond in de competitie dateert van vorig jaar na speelronde 5. De komende drie weken is ligt de competitie stil waarna DDHC deze hervat tegen koploper Son.