App 4 April

DDHC DJ1 – Best DJ1

Nieuws afbeelding

Na het verlies van twee weken terug en het gelijkspel van vorige week was het dit keer weer eens tijd om 3 punten binnen te slepen.

Onze tegenstander was dit maal Best DJ1, een tegenstander die we nog niet eerder zijn tegen gekomen. We wisten dus niet goed wat we konden verwachte en gingen dus ook met een neutrale blik de wedstrijd in.

Voor de wedstrijd was er nog even een probleempje gezien het feit dat Best ook in het groen speelt. Blijkbaar hadden ze er niet over nagedacht dat twee teams met eenzelfde kleur tegenover elkaar niet superhandig is, dus was de oplossing om hen in (onder andere onze) hesjes te laten spelen.
De openingstreffer werd uiteraard gemaakt door onze mini van de week, dit keer Tess die met een prachtig schot de keeper van Best wist te verrassen. Na de high-fives met de mini was het tijd om aan de echte wedstrijd te beginnen.
De eerste bal werd het veld ingeslagen door Best. Lang konden ze niet van hun balbezit genieten, want vrijwel meteen werd de bal onderschept door Noortje. Het eerste deel van de wedstrijd waren wij duidelijk sterker. De eerste 15 minuten hebben we alleen maar op de helft van Best gespeeld, maar het lukte nog niet om de bal ook achter de doellijn te krijgen. Kansen waren er wel. Zo gaf Carmen een goede cross-bal op Sophie, die hier helaas net niet bij kon. Tijdens het uitverdedigen van Best wist Sophie wel weer de bal te veroveren waardoor ze de kans kreeg om met haar specialiteit ‘de backhand’ op goal te slaan. Helaas lukte deze dit keer iets minder goed dan normaal en was deze kans op deze manier verkeken.
De dames van Best leken zich duidelijk te beseffen dat ze verdedigend moesten spelen om goed stand te kunnen houden en besloten daarom om gezellig met 11 man in de cirkel te gaan staan. Het hockeyen werd hierdoor moeilijker en de mogelijkheid om te scoren werd kleiner.
Soms wisten we er wel goed uit t komen. Bijvoorbeeld toen Flo de bal wist te onderscheppen een hem diep op Cato kon geven. Zij loste een schot op goal, maar jammergenoeg gooide de keepster van Best hierbij roet in het eten. De rebound van Paulien was helaas ook niet goed genoeg voor een doelpunt.
We probeerden ons spel goed in eigen hand te houden door af en toe de bal even terug te leggen wanneer dat nodig was. Het zogenoemde kommetje achterin stond sterk en vanuit hier konden we steeds nieuwe aanvallen opbouwen. Ondanks dit, lukte het ons niet altijd om ons eigen spel te spelen en leken we af en toe af te zwakken en mee te spelen met de tegenstander. Zo nu en dan hadden we even onze dipjes, maar we probeerden daar dan toch steeds weer bovenop te komen.
Even later werd een strafcorner in het voordeel van Best hoog op goal gepusht. Heel ver kwam de bal niet, want de push eindigde op het bovenbeen van Noortje. Tot onze grote verbazing kregen we nog een strafcorner tegen. Hier is wel even een discussie over geweest, want volgens ons was dit gevaarlijk spel, maar onder de strafcorner kwamen we toch echt niet uit. Gelukkig werd hij er netjes uitgelopen door Noortje en konden wij gaan counteren via Esmee. Snel werd de bal via Cato naar voren gespeeld. Uiteindelijk was het Floor die de voorzet gaf op Moniek. Zij speelde zich soepel weg van de tegenstander en kreeg zo de kans om op goal te slaan. Helaas vloog de bal over het doel heen. Dit was de laatste actie van de eerste helft.
In de eerste actie van de tweede helft was het meteen raak. Noortje sloeg op goal en in de rebound was het Floor die de bal op de planken wist te mikken. Eindelijk was daar het verlossende doelpunt en stonden we voor met 1-0. Een volgende doelpunt leek bijna meteen te volgen toen Moniek de cirkel inliep en een voorzet gaf op Sophie. Haar poging op goal werd netjes uitverdedigd, maar Flo kreeg hierna wel de kans om de bal richting de kruising te schieten. Helaas voor ons zat de keeper hier goed bij en konden we de score niet uitbreiden.
Net als in de eerste helft hadden we veel aanvallen, maar wat we een beetje miste was de finesse (wat Dieuwertje zo’n mooi woord vond, dus dat moest wel even in het verslag…).
We speelden nog steeds niet helemaal lekker en wisten onze acties niet goed af te maken. Ons spel werd na een paar minuten afgestraft door een tegendoelpunt uit een strafcorner van Best. Hier schrokken we wel even van. Wij waren duidelijk het beter team en nu stond het opeens toch weer gelijk. We wilden absoluut niet meemaken dat we nu weer onnodig puntverlies zouden lijden. Met nog een minuut of 10 op de klok was het nu echt tijd om ons eigen spel te spelen en die bal het doel in te werken. Deze mentaliteit leek te werken. Tijdens een nieuwe aanval was Carmen het na wat onrustig getik zat en pushte ze de bal hoog langs de keeper van Best, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. We hadden onze voorsprong terug en hier waren we ontzettend blij mee, maar we waren zeker nog niet klaar. Zo ontstond vanuit Linda weer een goede mogelijkheid nadat ze de bal meegaf aan Lotte. Zij speelde zo 1-2-3 man uit en kon de bal voorgeven op goal. In de cirkel kwam de bal tegen een voet van een van de dames van Best en op deze manier kregen we een strafcorner mee. Het eerste schot van Noortje werd geblokt door de keeper, maar tegen de rebound van Carmen kon ze niks meer beginnen. De 3-1 was binnen en dat was een heel fijn gevoel. We stonden met deze stand iets zekerder in onze schoenen. Best leek ietwat gefrustreerd te worden en uitte dat door Bregje vol onderuit te halen. Dit was een beetje jammer van de wedstrijd, die eigenlijk best wel sportief verliep. We besloten toch gewoon hetzelfde spel vol te houden en ons niks van de frustraties van Best aan te trekken. Dit leek te werken, want zelfs de 4-1 kwam nog op het scorebord te staan. Een voorzet van Estrid kon Moniek met een sliding het doel in werken. Deze actie was meteen de afsluiter van de wedstrijd. We hebben onze 3 punten verdiend in Raamsdonksveer gehouden. Volgende week treffen we koploper Hilvarenbeek, dus het belooft zeker een spannende wedstrijd te worden!