App 27 Maart

Weert DJ1 – DDHC DJ1

Nieuws afbeelding

Zondag 26 Maart was het tijd voor een titanenstrijd.

Weert DJ1 stond dit keer op het programma voor de dames van DDHC DJ1. Een gevecht wat eigenlijk eeuwig door zal blijven gaan tussen deze twee teams. Wij kennen Weert nog van vorig seizoen en van het landskampioenschap. Tijdens de halve finale van het NK wisten wij met 1-0 van ze te winnen en in het vorige seizoen eindigden de wedstrijden in een 1-0 winst en een 1-1 gelijkspel. We verloren dus nog nooit van deze gevreesde tegenstander en dat wilden wij graag zo houden.

Na een flinke reistijd achter de boeg te hebben konden we op de velden van Weert aantreden voor een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De eerste bal werd door ons team het veld in geslagen en zo kon de wedstrijd beginnen. Meteen stonden we flink onder druk en kregen we twee tegenaanvallen van Weert om onze oren. Gelukkig waren we hier erg alert op en wisten we deze gyacties weg te poetsen. Nu was het onze beurt om een poging te wagen een doelpunt te maken. Noor nam de bal uit en gaf een goede pass op Carmen, die een heel eind kon lopen. Zij gaf de bal weer door aan Moniek die met een subtiel tikje de bal de cirkel in wist te brengen waardoor Cato alleen voor het doel kwam te staan. Helaas gooide de keepster van Weert hierbij roet in het eten door de bal netjes met een sliding de cirkel uit te werken.
Een paar minuten na dit moment was het wel raak. Moniek sloeg op goal nadat ze met de bal de cirkel in was gelopen. Dit schot kon Cato met een goede tip op de planken mikken. We stonden voor met 0-1! Hier waren we ontzettend blij mee en er viel echt een last van onze schouders. We hielden dit goede spel goed vast en waren duidelijk beter dan Weert. We lieten de bal het werk doen, creëerden goede kansen en speelden echt het spelletje hockey zoals het bedoeld is. Hier volgden weer nieuwe mogelijkheden uit, alleen hadden we af en toe wel enorm veel pech met de afronding. De kansen waren prachtig, maar het uiteindelijke doelpunt bleef helaas maar uit. Zo was er een moment waarbij Sophie een schot kon lossen op het goal, wat afgeweerd werd door de keepster. Cato sloeg de rebound bijna in het doel, maar een oplettende verdedigster van Weert wist de bal van de lijn af te halen. Vlak daarna was het weer Cato die na een tiktakspelletje van Carmen, Noor en Moniek de bal weer in haar stick geworpen kreeg. Haar doelpoging eindigde dit keer op de paal. Weert had weinig te vertellen en wij waren duidelijk de sterkere ploeg, maar vooralsnog stond het nog steeds ‘maar’ 0-1. Dit leken de dames van Weert ook te beseffen. Alles was nog mogelijk en zij begonnen opeens iets feller te spelen. Niet alleen hockeyend, maar ook fysiek werden ze feller en dit was soms voor ons even slikken.
In een tegenaanval van Weert wist een van de meiden van onze tegenstander een mogelijkheid te vinden om een schot op goal te lossen. Gelukkig gaf onze keepster Yvonne een goede redding en liet ze zien dat ze niet voor niks in het veld staat.
Vlak voor rust ontstond nog een vervelende situatie nadat een speelster van Weert, of het nu frustratie was of niet, het was absoluut niet lief, met haar stick nasloeg op het bovenbeen van Noortje. Tot onze grote verbazing werd hier door de scheidsrechter niet voor gefloten. Het was maar goed dat het vlak hierna tijd was voor de rust.
Tijdens de rust kregen we van coaches Benno en Karel (bij deze even extra veel liefde voor de coaches want Benno vond maar dat hij niet vaak genoeg voorkwam in het verslag…) positieve feedback. Het enige wat nog ontbrak was die afronding, maar het spel zelf verliep goed.
Tijd voor de tweede helft. Weert nam uit en wij gingen meteen in de aanval. Door goed storen en jagen van Moniek verloor de laatste man van Weert de bal en kon Moniek hem meenemen de cirkel in. Hier werd ze hard op haar stick geslagen en kregen we een strafcorner mee. Ook dit keer was het de keepster die een doelpunt in de weg stond na een goed schot van Carmen. De rebound kon helaas niet gemaakt worden doordat de bal belandde op de voeten van Estrid.
Een paar minuten later wisten de meiden van een Weert een strafcorner te forceren. Met een direct schot was het voor hen wel raak. Opeens stond het 1-1. Dit was absoluut niet verdiend en wij baalden her ook enorm van. We begonnen slordiger te spelen en Weert speelde ruwer en feller. We probeerden het nog wel hockeyend op te lossen, maar dit werkte niet altijd even goed. De kansen waren er nog steeds. Zo wist Paulien de keepster van Weert nog voorbij te spelen, maar tikte ze de bal net te hard voor zich uit waardoor ook deze kans verkeken was.
Door het ruwe spel van Weert en de scheidsrechters die niet altijd optimaal waren, raakten wij soms ietwat gefrustreerd. Dit was ten nadele van ons spel en daardoor werd de frustratie alleen maar hoger en hoger. Noortje en Moniek zijn beide nog naar de scheidsrechter geroepen voor een waarschuwing, maar gelukkig zijn er geen kaarten aan te pas gekomen.
We hebben in de laatste 20 minuten nog veel strafcorners tegen gekregen, maar door een oplettende Noortje, Marleen, Esmee, Linda en natuurlijk keepster Yvonne hebben we ze er allemaal uit weten te houden. Voorin bleven ook de nodige kansen komen en het was zeker terecht geweest als er nog eentje had gezeten. Helaas mocht dit niet baten. Ook de allerlaatste strafcorner van de wedstrijd, door Carmen geschoten en door Estrid getipt, bleek niet sterk genoeg en kwam niet langs de verdediging van Weert. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en blijft het lekker spannend in de poule. Zeker de eerste helft hebben we een mooi potje hockey neergezet en daar mogen we trots op zijn. Het is jammer dat we geen 3 punten mee naar huis hebben genomen, maar we gaan er weer keihard voor trainen zodat we deze tegenstander thuis wel kunnen verslaan. Maar voor nu ligt onze focus op aankomende zondag, dan spelen we thuis tegen Best DJ1.