App 21 Maart

DDHC H1 ZET ONGESLAGEN REEKS VOORT TEGEN HOCO!

Nieuws afbeelding

HOCO - DDHC 2-3 (0-1)

Na de verdiende en broodnodige overwinning van vorige week op Oirschot (2-1) stond afgelopen zondag het treffen tegen HOCO op het programma. Eerder dit seizoen wist DDHC de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Oisterwijk winnend af te sluiten (2-0). Daarnaast lukte het DDHC vorig seizoen als een van de weinigen om de haast onneembare vesting van HOCO te veroveren. Destijds werd het, met name door goed keeperswerk van Harmen Leusink, 0-3 voor de Groene Draken. In Oisterwijk kon DDHC niet beschikken over Roel van Dortmont en Berend Smit. Aan de andere kant maakten Pieter Schoot en Floris den Boer hun rentree na blessureleed. Ook A-spelers Nick Engels, Max Kanters en Guido van der Sluijs waren weer van de partij.

DDHC begon uiterst slordig aan de wedstrijd en al snel kreeg het door slordig spel een aantal kansen om de oren. Daarbij leek het vroeg op achterstand te komen, maar een kansrijke situatie werd afgefloten. Aan de andere kans wist DDHC de bal in het doel te krijgen, maar dit doelpunt werd afgekeurd. Lang golfde het spel op en neer en hetgeen beide ploegen op de mat legden was niet om aan te zien. Uiteindelijk ontbrandde de wedstrijd toen Luca Laurijssens de bal na een mooie aanval in de verre hoek werkte, 0-1. Vlak voor rust kreeg DDHC de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen toen Luca Laurijssens er op de brommer vandoor ging. Tegen drie verdedigers ging hij op volle snelheid op het doel af, maar hij werd hardhandig tegen de grond gewerkt. Het neerhalen van een doorgebroken speler leverde de HOCO speler een groene kaart op. Vervolgens klonk het rustsignaal waardoor beide ploegen net als vorig jaar met een 0-1 stand de rust in gingen.

Na de rust wilde DDHC de zaak snel afmaken en was hard op weg toen Hidde Trommelen uit een strafcorner de 0-2 binnen schoot. Een volgende strafcorner werd binnengeschoten door Tim Engels, maar deze treffer werd afgekeurd. Even later was het wel raak voor Tim Engels toen hij een schot van Olivier Oort van richting veranderde, 0-3. Ook hierbij was er discussie bij de arbitrage, maar uiteindelijk werd het doelpunt goedgekeurd. DDHC leek de wedstrijd uit te spelen, maar met nog ruim tien minuten op de klok sloeg de vlam in de pan. Zo kon Nick Engels met geel vertrekken na vermeend hakken. DDHC hield met tien man stand, maar kon niet voorkomen dat HOCO terug kwam in de wedstrijd. Doelman Harmen Leusink verdedigde correct de achterlijn, maar uit het niets ging de bal op de stip. De aanvoerder van HOCO faalde niet en bracht de 1-3 op het bord.

In de slotfase spookte het in Oisterwijk toen HOCO voor de tweede keer mocht aanleggen voor een strafbal. Ook deze werd binnengeschoten (2-3) waarna DDHC kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Ondanks kansen aan beide kanten werd er niet meer gescoord. Zo won DDHC voor het tweede jaar op rij in Oirsterwijk en is het nu twee wedstrijden op rij ongeslagen, een record. Daarnaast behaalde DDHC het afgelopen weekend een jubileum overwinning in de derde klasse. Zo wist DDHC de afgelopen twee jaar tien wedstrijden te winnen in de derde klasse. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Gilze-Rijen. DDHC zal er dan alles aan doen om de ongeslagen reeks voort te zetten.